Szerelem első hallásra

Ügyfélkapcsolat és webakadálymentesség
(hétfő: egészségmegőrzés-emberi kapcsolatok – tematikus nap)

 

Ma van a minőségügyi világnap. Egy tőlem szokatlan témával jelentkezem. Egy minőségi kapcsolat kialakítása és megtartása fontos önnek az üzletében? Ha igen, akkor most arról olvashat a továbbiakban, hogy online felületével hogyan szolgálhatja ezt a célt úgy, hogy közben segítségére is válhat egy több, mint százezres embercsoportnak.

 

Szerelem első látásra

 

Egy emberi kapcsolatban mennyire lényeges az első benyomás? Ez már szinte közhelynek számít, hogy nagyon. Vajon egy weboldallal történő első találkozás mennyit számít? Mitől lehet valaki vonzó egy online látogató számára? Vajon az első találkozás és pozitív benyomás elég ahhoz, hogy újabb randevú jöhessen létre ön és oldalának látogatója között? Nemrég olvastam egy cikket, mely olyan tényeket sorolt fel, hogy mi az a 13 dolog, amivel el lehet ijeszteni egy látogatót. Milyen érdekes egybeesés, hogy az akadálymentesítés szempontjai esetében is találkozhatunk ezekkel az ajánlásokkal. A cikket itt találja, nagyon egyszerű megfigyelések, könnyen kivitelezhető javaslatok szerepelnek benne. Fussa át, hátha talál benne olyan tényezőt, mely az ön forgalmát és látogatottságának növekedését akadályozza. Figyelem, a cikk elolvasásához regisztrálni kell az oldalon, de ez ingyenes és mivel nem kért képi kódfelismerést és beírást, ezért számomra is lehetséges volt látás nélkül is a művelet. Tulajdonképpen ezt jelenti a gyakorlatban az akadálymentesség. Hozzáférek valamihez, amihez minden látogató egy oldalon. Nem csak a látássérült embereknek lehetnek problémáik. Az idősek, a mobilon internetezők, a gyengébb géppel rendelkezők sincsenek sok esetben figyelembe véve, ha egy weboldalt készít valaki.

http://www.penzcentrum.hu/kkv/13_dolog_amely_biztosan_elijeszti_a_bongeszoket_a_honlapunkrol.1033475.html

 

Vonzó és elérhető

 

Milyen érzés az, amikor ön lát egy vonzó lehetőséget, vagy személyt, de elérhetetlen? Gondolom nem kellemes. Tudnia kell, hogyha weboldalának tervezésénél nem gondolt az akadálymentesség szempontjaira, akkor többszázezer embernek esélye sincs arra, hogy a megfelelő szinvonalú kiszolgálást kapja az ön online felületén. Értem ezalatt az információközlést, s egyéb lehetőségeket. Ha szeretné minden egyes látogatója számára biztosítani a professzionális kiszolgálást, akkor az akadálymentesség szempontjait figyelembe kell venni. Ha ez már megtörtént, akkor is bizonyos időközönként érdemes leellenőrizni, hogy milyen az ön honlapja ebből a szempontból, mert nyilván frissül a tartalom és előfordulhat, hogy valamely változás esetleg valamilyen módon nem hozzáférhető. Szombati Orsolya, a Sales Akadémia vezetője már akadálymentesítette honlapját. Szerencsére az a cég, mely neki fejleszti az oldalt, részt vett olyan tanfolyamon, ahol megtudhatták, mire is kell odafigyelni. Ez azután történt, hogy én találkoztam vele és felhívtam pár egyszerű dologra a figyelmét, közben egy jót beszélgettünk. Aztán írt egy blogbejegyzést a velem történt találkozásról, s összefoglalta olvasóinak, hogy melyek azok a dolgok, amikre ha valaki odafigyel, már sokat tehet azért, hogy weboldala akadálymentesebb legyen. Természetesen az a végső igazi megoldás, ha egy szakember vizsgálja át a weboldalt és akadálymentesíti, de a cikkben szereplő leírások olyan apró előrelépések, melyekkel sokat segíthet azoknak, akik valamely okból nehezen férnek hozzá az ön által közvetített értékes információkhoz.

Ha ezek alapján átvizsgálja és ha szükséges, átalakítja honlapját, akkor biztosan elégedettebb ügyfelekkel látogatókkal lesz kapcsolatban. Sőt, ez enyhe kifejezés. Egyenesen kényesztetve fogják magukat érezni. Mit gondol, ez jót tesz üzletének? Itt olvasható a cikk, s közben azt fogja tapasztalni, hogy a design egyáltalán nem lett háttérbe szorítva.

http://www.sales-akademia.hu/hu/sales-blog/az-asszony-aki-lat-a-fulevel-igaz-tortenet/303  

 

Már készül az az aloldal, ahol a pozitív példákra lehet majd rátalálni.