Melyik nap mit együnk?

Ki az, aki az iskolás éveiben menzán nőtt fel? Én emlékszem, hogy nálunk Debrecenben, a Kettesyben, minden pénteken sütemény volt a második. Biztosan azért, hogy akik hazamentek, legyen a hosszú útra elvihető étel a vonatra, buszra. Kórházban, vagy más intézményekben is megfigyeltem, hogy vannak bizonyos ételfajtákra kijelölt napok. Miért? Fogalmam sincs, de ez jutott az eszembe, amikor azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetne rendszerezni az írásaimat a blogon, hogy mindenki könnyebben eligazodhasson és tudhassa, hogy melyik nap körülbelül milyen téma jön elő. Így lehet előre akár készülni is, hogy most épp érdekes lesz, vagy nem. Nem tudom, hogy ez segít-e bárkinek, nekem biztosan könnyebb lesz a gondolataimat kicsit jobban rendszerezni és ez a tartalomnak szerintem jót fog tenni. S ha ez így van, akkor az olvasó is jobban jár. Meglátjuk, próbáljuk ki. A tervem ez:

 

Hétfő:

Minden, ami a gyerekekről és szüleikről szól. Kihívások és örömök egyaránt.

gyereknap

 

Kedd:

Minden, ami a tehetségkutatásról, tehetséggondozásról elmondható. Lehetőség a bemutatkozásra.

tehetségnap

 

szerda:

Minden, ami a hétköznapi rutinok elvégzésével kapcsolatos nehézség és megoldás, nem csak látássérülteknek.

Hétköznap

 

Csütörtök:

Minden, ami arról szól, hogy hogyan álljunk hozzá a nehézségekhez, problémákhoz, hogy minél könnyebben és minél hamarabb megoldódjanak.

Gondolatépítő nap

 

Péntek:

Látássérültek, vagy civil szervezetek lehetőségeiről a pénzszerzés témakörében.

Pénzkereső nap

 

Szombat:

Minden, amit nem én írtam, de nagyon megérintheti az olvasót.

Vendégnap

 

Vasárnap:

Minden, ami a hitélettel kapcsolatos.

pihenőnap

 

Mivel ma a tehetségnap van, ezért bátorítok mindenkit, hogy a hozzászólásokban egy linket osszon meg, ahol őt hallhatjuk. Most az énekelni szerető emberekhez szólok, bár tudom, hogy sok más terület is van, ahol a művészi kiemelkedés meglátszik. Az írást egyébként minden nap gyakorolhatja itt bárki, aki a témához illő írását a hozzászólásokban szívesen osztja meg a nyilvánossággal. A vélemények napja is minden nap van, kíváncsian várom azokat. Kezdeném én is egy dal megosztásával, amit már páran korábban hallottak, de még nem mindenki. Egy különlegesség is hallható a felvételen. Pici lányunk bejött a szobába a felvétel közben és aztán innen jött az az ötlet, hogy korábbi gyerekhangokat is használjak fel a dalhoz. Szerintem ilyen megoldással még nem találkozott az olvasó. Én sem így terveztem, de a végeredmény, mint ötlet, amire rákényszerültem, megtetszett.

 

Muzsika hangja:

 

Kedvenc képeim

 

Fogadja mindenki szeretettel. Házi technikával készült.