Letiltottak!

Panaszkodhat egy ember akkor, ha épp bátorítani szeretne másokat? Egy tanulságos eset történt velem ma, ezért osztanám meg és egy kis együttérzés biztosan nekem is jól jön néha…

 

Gondolta volna rólam valaki, hogy nem vagyok még 13 éves? Igen. Egy komoly cég, amíg be nem bizonyítom, hogy igenis nagykoru vagyok, addig nem enged közel magához. Ez rettenetes. Eddig minden nap együtt voltunk. Már évek óta levelezek vele. Akár a titkaimat is megleshetné, ah akarná talán. Miért lett egyszerre morcos mégis. Csak úgy, egyik pillanatról a másikra! Nem akarja elhinni, hogy elég érett vagyok, csak mert egy gombot félrenyomtam.

 

Ez az egész úgy kezdődött, hogy csodálatos reggelre ébredtem. Előző este kicsit kétségbe voltam esve, mert azt a hírt kaptam, hogy csak a hét végére lesz kész a koncertünk videóelőzetese. Már el is kezdtem az ötletelést még akkor, amikor ez kiderült, hogy a meglévő hanganyagot fogjuk akkor valahogy terjeszteni, hírkeltésre használni. Kevés az idő. Aztán visszacsengett a legjobb barátom hangja. Nem biztos, hogy olyan későn lesz kész. Kívánd azt, hogy kapjon erőt és ihletet! Így is lett, arra gondoltam, hogy bárcsak felgyorsulnának az események. Tudom magamról, hogy amikor egyszer csak beindulnak az ötletek, akkor olyan gyorsan jönnek a gondolatok, hogy nem is győzöm feljegyezni. Sőt, általában az a legnagyobb problémám, hogy ilyenkor alig van lehetőségem, mert éppen szopizik a kicsi és altatom, tehát sem rámondás, sem egyéb formában nem tudom megörökíteni a száguldó képeket a fejemben. Ilyenkor a rögzítésükre koncentrálok, hogy minél élesebben elő tudjam majd a későbbiek folyamán hívni őket. Ismertem ezt, hogy amikor az embernek beindul valami, az tud pörögni. Küldtem tehát felfelé egy sóhajt. Magam is csodálkoztam, hogy ilyesmit csináltam. Nagyon kíváncsi lettem, hogy vajon mi lesz ennek a vége. Szerdára lehet, hogy kész lesz a videó? A remény hal meg utoljára, szokták mondani. Ezzel a kívánsággal feküdtem le tegnap este és keltem fel ma hajnalban. Sok munka van már a koncertünk szervezésében és az, hogy időben tudjunk erről hírt adni, se nem túl korán, se nem túl későn, ez fontos. Ha valami csúszik, az nem jó. Sajnos a hang részét nem tudtam hamarabb elkészíteni, tehát egy szavam sem lehetett a kedves segítőkész barátunknak, hogy miért csak a hétvégére lesz kész a képi rész. Örültem, hogy munkája végeztével még ezzel is fog foglalkozni.

 

 Ahogy reggel a szokásos levelezőrendszeremet

megnyitottam, hallom, hogy új üzenetem érkezett. Mindig örülök, az új üzeneteknek. Most is így volt, de most valami rendkívülire lettem figyelmes. Egy nagy méretű file érkezett. Igen, kész lett a videó egy éjszaka alatt! A legmerészebb álmomban sem mertem volna gondolni, hogy ilyen megtörténhet velem. Könnyek szöktek a szemembe és a mai bejegyzés megírása helyett elkezdtem átírni a koncertről szóló híreket az oldalon. Már alig vártam, hogy megoszthassam másokkal is a videót, de először meg kellett, hogy nézessem valakivel, hogy tényleg jó lett-e, ezt kérte az alkotó is, mert felajánlotta, hogyha valamit változtatni kell, akkor azt is szívesen megteszi. Nagy örömmel vettem tudomásul, hogy remek munkát végzett.

 

Ekkor kezdődtek a bonyodalmak. A youtube-os megosztón létrehoztam a csatornámat, nevet választottam és a gmailes fiókom által akartam ezt tenni. Mivel a nevem „Leonaweboldala” lett, mert a sima Leona foglalt volt, ezért gondoltam, hogy a születési évet is a honlapom valós létezésének tényével azonosítom, tehát 2012-ben születtem, mint honlap. Ez a rendkívüli logikám oda vezetett, hogy közölték velem, hogy van egy hónapom, hogy bebizonyítsam, hogy elmultam 13 éves. Egy pillanat alatt zárolta a cég a levelezési fiókomat, még csak egy ici-picike kis figyelmeztetést sem kaptam, pl. állj, vagy lövök, vagy valami ilyesmit. Természetesen nekik van igazuk, bizonyára le van ez írva valahová, a használati feltételek sorai között, amiről én azt képzeltem, hogyha rosszra nem kívánom használni a szolgáltatásokat, akkor úgysem tartalmazhat olyan megszorítást, ami engem fenyegethet. Így esett, hogy megesett, elköltöztem, az új címem a

 

h.d.leona2@gmail.com

 

Sikerélmény: több év után is jól be tudtam állítani a levelezőprogramban a levélfogadáshoz és küldéshez szükséges dolgokat, s életem első videómegosztására is büszke vagyok, mert ez sem volt egyszerű, de addig nyomogattam azokat a fránya billentyűket, hogy végül sikerült és ez lett a végeredmény:

 

„Barkaág”! Koncertelőzetes videó

 

Sikerélmény 2: Egy egyszerű rossz döntéssel régi leveleim ezreitől szabadultam meg. Most jöhet a vígasztalás:)