Hogyan indult?

Ma már mosolyogva gondolok vissza a kezdeti nehézségekre

4 évvel ezelőtt

Már egy ideje itthon voltam a gyerekekkel. Picik voltak még, de már nem újszülött csecsemők. Felerősödött a vágy bennem, hogy legyen újra olyan tevékenységem is az életemben, ami a gyerekek megszületése előtt is volt. De mit tehetnék itthonról?

Szülés előtt

Korábban el tudtam menni osztályfőnöki órákra, hogy megismertessem a gyerekekkel a látássérült emberek élethelyzetét és bátorítsam őket. Konferenciákon is részt vettem szervezőként is, ahol sok információt adhattunk át egymásnak, hogyan tegyük könnyebbé a magunk és mások életét, mint sérült emberek. De kisgyermekes anyaként nem igazán tudtam már itthonról kimozdulni. Ezért jelentett sokat számomra, amikor megértettem, hogy az internet milyen sok lehetőséget tartogat azoknak, akik szeretnének mégis valamilyen hasznos tevékenységet végezni, pozitív hatással lenni környezetükre.

Csodálatos érzés volt felfedezni azt, hogy az internet által egyre több emberhez elértem!

Az „Áttörés”

Vida Ágnes, aki kismamáknak segít, hogy otthonról tudjanak dolgozni pl. az online eszközök használatával, egy versenyt indított, ahol éppen azt lehetett megnyerni, ami a legnagyobb tervem volt akkor. Aki a legtöbb szavazatot szerzi az „áttörés” játékban, annak elkészít egy weboldalt, s ellátja szaktanácsokkal is.

Sikerült nyerni, köszönet a hatalmas összefogásért!

Emlékszem, hogy milyen elszántan küzdöttünk, mert Anyagi hátterem nem volt arra, hogy valakivel készíttessek egy weboldalt és még meg is tanítsa nekem a tartalomkezelést és egyéb szempontokat. A verseny utolsó előtti napján fordult át a szavazatok száma jelentősen a nyeréshez, a férjem a kedvenc ételemet főzte, de szép nap volt! 🙂

Amikor Vida Ágnes elkészítette ezt az oldalt, a tanácsadáskor azt javasolta első lépésként, hogy kezdjek el blogot írni! Azóta is hálás vagyok ezért! 🙂

A blog témáiról itt bővebben olvashat.

Technikai akadályok

Akkor még nem létezett a WordPress webszerkesztő programnak olyan felülete
melyen keresztül akadálymentesen tudnék különféle tartalmakat létrehozni. Sok segítségre volt szükségem az elején, amíg kitapasztaltam, hogy a beszélő szoftverrel, amit vak emberként használok a számítógéphez, mit tudok megcsinálni és mi az, ami teljes képtelenség.

Ezt az oldalt egy versenyen nyertem, de tartalommal nekem kell megtölteni! 🙂

Ma már elmondhatjuk, hogy egy magyar webfejlesztő által nyitva áll a lehetőség, hogy egy olyan WordPress sablont használjunk, mely az adott weboldalt akadálymentesen szerkeszthetővé teszi, s maga a szerkesztési folyamat is könnyen elvégezhető. Így elérhetjük, hogy az emberek legszélesebb rétegei is tudják olvasni felületünket, legyenek fizikai, vagy technikai akadályaik.