Libaterelő túra

Milyen érdekes neve van nem? Én azonnal felkaptam rá a fejem.  Egy érdekes programról és egy érdekes hobbyról lesz ma szó, hanggyüjtésről adok hírt.

 

Látássérültekhez is érkezett ez a felhívás erre a teljesítménytúrára. Tudom, hogy felmerülhet esetleg a kérdés, hogy mit tud élvezni egy túrában az, aki nem lát? Gondolom azért kerül szóba ez a kérdés, mert a természet látványa az, amiben feltétlenül gyönyörködni szokott az ember, ha lát. Erről már beszélgettem egyébként másokkal és egyet is értettünk, hogy az erdő illata, hangjai, na meg a közös túra és együttlét élménye, a testmozgás is szintén sok örömöt szerez ezen kívül. S ezzel mindenki így van, nem csak azok, akik nem látnak. Talán csak ezek a dolgok kevésbé feltűnők.

 

Van egy író, Reményik László személyében, aki felnőtt korában veszítette el a látását. Több könyv szerzője és van egy jó szokása. Nagyon szeret túrázni és mindig magával viszi hangtechnikai felszerelését és rögzíti a felfedezett gyönyörűségeket profi minőségben. Aztán felteszi az oldalára ezeket, hogy megossza mindenkivel az élményt. Most akkor onnan választok ki egy hangot. Közben ne felejtse el a kedves olvasó, szeptember 8-án Libaterelő teljesítménytúra lesz! A részletekről és más teljesítménytúrákról itt olvashat.

 

http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=4058

 

Itt pedig tavaszi erdő, madarak, tücskök hallhatók kiváló minőségben Reményik László hanggyüjteményéből.

 

http://www.remlac.hu/_MP3/hanggyujtemeny/premium/erdo_madarak/daloskert_tucsokkelesrovarokkal_borsodikarszt01.47.mp3