Hangos adventi naptár 2020

hangos adventi naptár 2020

Mi is ez az általam készített hangos adventi naptár?

Hat-hét évvel ezelőtt volt a blogban egy rovat, „hálaadó falatok” címmel. Ennek alapján elkészült egy úgynevezett hálanaptár. 2014-ben adtam ki magánkiadásban. Kedvcsinálónak készítettem olyan hangfelvételeket, melyeken a hálaadó gondolatokat és a Salamoni bölcsességidézeteket, melyek a naptárban szerepeltek, zenei aláfestéssel közzétettem. Ez éppen az adventi időszakra esett. Akkor ennek nagy sikere volt, és az idén úgy döntöttem, hogy a régi felvételek mellé újakat is készítek, s ismét elküldöm a hangos adventi naptárt azoknak, akik ezt kérik.

Kérem a hangos adventi naptárt!

havas táj és híd

Kiknek való ez a hangos adventi naptár?

Bizonyára sokan sokféle adventi naptárt láttunk már. Van gyerekeknek való, és felnőtteknek is készülnek ilyenek. Amit én csináltam, azt inkább az utóbbiaknak szántam, bár el tudom képzelni, hogy a kamaszkor felső határán lévők is megszerethetik. Hálaadó gondolatok és Salamoni bölcsességidézetek szerepelnek túlnyomó többségében az anyagban. Lesznek még versek és dalok is.

Kérem a hangos adventi naptárt!

Mit kell tudni a hangos adventi naptár hangfelvételéről?

A hangos adventi naptár üzeneteit, nagy százalékban saját hangommal vettem fel, de a verseket például nem én mondom, ahol lesznek ilyenek. A Youtube, és más, ingyenesen elérhető zenék oldaláról kerestem hátteret a gondolatoknak. A beszédhang a régi és az új felvételek összessége. Hallhatja a hozzáértő fül, hogy nem stúdióban készültek, de ha fejlődik majd az itthoni eszközkészlet, a minőség is jobb lesz. Alább a bemutató, itt letesztelhető az átlagos minőség.

Kérem a hangos adventi naptárt!

Képek is lesznek a hangos adventi naptárban!

havas fatörzs és piros bogyók szív alakban látszanak

Például ez a kép is szerepelni fog a hangos adventi naptárban. Több alkalommal is dolgoztam már együtt Szabó Katalinnal, mert ő tervezte meg a 2014-es és 2016-os kiadású hálanaptáraim borítóját, és magát a naptárat is. A nyomdai kivitelezést is ő végezte. Elhatározta, hogy az idén, a novemberi hónapban, én leszek az az ügyfele, akinek segít önkéntesen. Erről majd egy másik bejegyzésben részletesebben írok, hogy milyen előrelépések születtek ebből a segítségből, de ami ide tartozik az az, hogy ő keres majd képeket a hangüzenetekhez. Így minden reggel egy-egy új téli tájképpel is gazdagodhatunk. Aki kevésbé ismer engem, illetve a blogot, lényeges információ, hogy én nem látok, de fontosnak tartom ennek ellenére a látványt is, amennyiben ez többlettartalmat hordoz. Idézetírásban a hangos adventi naptár anyagából:

Sokszor voltam már olyan helyzetben, hogy felbecsülhetetlenül értékes segítséget kaptam, ha „ára” lett volna, nem tudtam volna megfizetni. Ma hálás leszek minden jóindulatért!

A jó hírnév többet ér, mint a nagy gazdagság, s ha jóindulattal vannak irántad, az értékesebb, mint az ezüst és arany. (Példabeszédek könyve, 22. fejezet, 1. vers)

Hiszek a hálaadásban elrejtett erőben!

Pál apostol is arra biztat minket, hogy mindenkor mindenért hálát adjunk. Kéréseinket hálaadással tárjuk fel Isten elé. Elgondolkodtam, hogy miért lehet ez ilyen fontos. Az biztos, ha hálával van telve a szívünk, az ad egy olyan látásmódot, ami által örömtelibb lehet az életünk. Hiszen megtanuljuk észrevenni a legapróbb örömöket is az által, hogy arra törekszünk, hogy találjunk valamit az életünkben, amiért őszintén hálásak lehetünk. Erről már több alkalommal is írtam már itt az oldalon.

A családja szokott adventi naptárt használni az ünnepekre való ráhangolódáshoz?

Betöltés ... Betöltés ...

Advent és hálaadó gondolatok, hogy jön egymáshoz?

Mindig sok a panasz az ünnepekre való készülődés ideje alatt, hogy csupa rohanás az egész, nincs idő ráhangolódni az emelkedett hangulatra, meghittségre. Ezért találtam ki azt most, hogy mivel a hálaadás örömtelibb hétköznapokat eredményez, az ünnepi ráhangolódáshoz pedig ez nem elhanyagolható szempont, hallgassunk meg minden reggel egy rövid hangüzenetet, ami ebben segíthet!

Ha korábban, évekkel ezelőtt, már megtörtént a feliratkozás, akkor itt nem fogja hagyni a rendszer, viszont érkezik majd az email az információkkal.