Blogtémák

Üdvözlöm!
Ha ön itt jár, ez azt jelenti, hogy érdeklődik, milyen témákban írom blogbejegyzéseimet.

A témák oka

1. Vak édesanyaként is ugyanabban a világban kell boldogulnom, mint önnek. Vannak örömeim, bánataim, bizonyosságaim és kétségeim. Vannak lehetőségeim és lehetetlenségeim. Nem csak azokkal van sorsközösségem, akik nem látnak. Anya vagyok és feleség, egy ember, aki online eszközökkel is szeretne pozitív hatással lenni a környezetére. Ha ön is szeret másokat bátorítani, akkor nyugodtan ossza meg saját életből vett tanulságait! Írjon!

Kapcsolatfelvétel

2. Sok esetben nem a jó szándék hiányzik, hogy egymásra figyeljünk, hanem csupán a megfelelő információ.

Az alábbi hivatkozásokra kattintva, enterezve egy aloldal nyílik meg, ahol a témák bejegyzéseit olvashatja!

Bejegyzésgyűjtemény – Egészségmegőrzés-emberi kapcsolatok

Sokan egy szerető, megértő és összetartó családra vágynak. Aztán arra is, hogy a társadalom elfogadja őket olyannak, amilyenek. Annak is örülnének, ha gyermekeik nem csak fejben lennének okosak, hanem „szívben” is. Egy empatikus, az élet kihívásaiban ügyesen boldoguló gyermek, felnőtt jelenléte minden közösségnek, családnak ajándék. Nekem ezek fontos szempontok, ha anyaként gondolok magamra, ha a társadalmi szemléletformálást fontosnak tartó szociológusként gondolok magamra. Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató pedagógus előadásaiból nagyon sok segítséget kaptam már eddig is, hogy tudatosan élhessek anyaként, társadalomért felelős személyként. Az ő anyagainak feldolgozása során megtapasztalt pozitív változásokról írok ezen a napon, ami a családi, vagy közösségi életben ért engem, ami segíthet az olvasónak, ha gyermeket nevel. Segíthet az olvasónak, ha egy közösségben hatékonyan szeretné képviselni életszemléletét.

Bejegyzésgyűjtemény – Tehetség plusz ember

Szeretem felfedezni embertársaimban az értékeket, s ezeket szeretem meg is mutatni minél többeknek. Érdekel a tehetségkutatás témája. 2013. óta a Para-ra Gospel Kórus próbáinak élményeit jegyzem fel, mert Bolyki Balázstól sok értékes és lélekemelő gondolatot is kapunk amellett, hogy énekelünk együtt!

Bejegyzésgyűjtemény – Akadálymentes hétköznapok

Kíváncsi arra, hogy a hétköznapi rutinokkal és a webakadályokkal hogyan lehet boldogulni vakon, vagy gyengén látva? Érdekli, hogy esetleg ön miben és hogyan tudna a legmegfelelőképp segíteni, ha szükséges? Akkor ezt a témát ajánlom szíves figyelmébe.

Bejegyzésgyűjtemény – Pozitív látásmód

Történetek és gondolatok, saját és mások tapasztalatairól, hogyan sikerülhet a problémákkal eredményesen foglalkozni, hogy csak annyit kelljen szenvedni az életben, amennyit muszáj. Állítólag a szenvedéseink 90 százaléka szükségtelen szenvedés és ezektől a megfelelő gondolkodásmóddal megszabadulhatunk!

Bejegyzésgyűjtemény – Munka/tanulás

Mire lehet képes egy látássérült ember ezen a területen? Hírek, érdekességek, igaz történetek.

Bejegyzésgyűjtemény – Akadálymentes pihenés

Hobby, utazás, szórakozás és sport a látássérült emberek életében. Aktuális, a látássérült embereket, illetve a gyömrőieket érintő programokról is szívesen hírt adok, ha beküld ilyen jellegűeket! Információkat ide várok:

Kapcsolatfelvétel

Bejegyzésgyűjtemény – A keresztény hitélet kihívásai

Döntéseinket az befojásolja, hogy kinek és mit hiszünk el és miért. Én az élethez szükséges bátorító szeretetet Jézus személyében találtam meg. Ezért ezen a napon az általa közvetített gondolatok alkalmazásának kihívásairól írok. A blogbejegyzések még arról is szólnak ezen a napon, hogy a különféle keresztény közösségekben hogyan tud teljes értékű emberként jelen lenni egy látássérült ember, mi az, amire mindenképp oda kell figyelni esetükben a testvéreknek és mi az a felelősség, amit bátran fel tudnak vállalni egy közösség életében a vak és gyengénlátó emberek.