Aktívizálódtunk

Vállalkozó nők fogtak össze a látássérült emberekért

(hétfő: egészségmegőrzés – emberi kapcsolatok – tematikus nap)

 

Valamelyik este a napokban benne leszek az Aktív című műsorban a televízióban, de mégsem ezért lett a fő címe ennek a bejegyzésnek, hogy aktívizálódtunk. Persze azért ez egy jó aprópója a dolgoknak. Amit most kiemelnék, amiről boldogan számolok be, hogy van egy csodás közösség, aminek a tagja lehetek. Ez megtiszteltetés számomra. Olyan nők a tagjai, akik most kezdték vállalkozásukat, illetve már egy ideje kisvállalkozók. Egymást segítjük, bátorítjuk. Például most az történt, hogy megemlítettem nekik, hogy ma van a fehérbot nemzetközi világnapja. Elindult egy párbeszéd és ötletelés, hogy hogyan tudnánk felhívni az olvasóink figyelmét a társadalom ezen csoportjára minél hatékonyabban. Ennek lett a végeredménye az, hogy blogbejegyzések születtek. Mindenki a saját témáját közelítette meg a látássérült emberek szemszögéből. Nagyon sokszínű és érdekes cikkek jelentek meg weboldalaikon. Valaki rólam akart írni az olvasóinak, valakinek tudtam segíteni embert találni, akitől kérdezhet a saját témájában. Sőt, még egy ajándékot is kaptam erre a napra. Igazán lélekemelő számomra ez az összefogás, egy újabb példa arra, hogy nem a pénzhiány a válasz, hanem a tenni akarás. Ez pedig mindig az első, kicsinek látszó lépéssel kezdődik. Köszönöm lányok mindannyiótoknak a látássérült emberek nevében. S azt is köszönöm, hogy it nem csak ma figyeltek rám, ránk, hiszen közöttetek vagyok és látom, hogy bármikor bárkinek a csapatból valami kérdése, kérése van, igyekeztek a legjobb tudásotok szerint segítséget nyújtani. Én ezt ünneplem ma veletek. Kedves olvasó, had nyújtsam át ezeket a cikkeket, fogadja olyan szeretettel, érdeklődéssel, ahogyan mi készültünk erre az alkalomra!

 

Göntér KrisztaNők mozgásbanCikk:Sikerül

 

Szekeres Vera lakberendező, dekoratőr,

Sípos Emese grafikus, dekoratőr

Vedekocikk:Braille névjegykártya

 

Fa Kinga, pénzügyi tervezőPénzügyi térképCikk:A te ujjad vak – október 15. a fehér bot nemzetközi világnapja

 

Kosztándi Tímea, tanár, fordító, szerkesztőKreatív törpmanó blogcikk:Hétköznapi sztárok, Leona H.D. minőségben

 

Kádár Tímea, idegenvezető, útikönyvíró, utazási tanácsadóSzállás másképpcikk:Vakbarát hotelek – pihenés kiszolgáltatottság nélkül 

 

Demjén Zsófia, állatorvosKutyabaja blogCikk:Közlekedés fehér bottal – és négy lábbal támogatva

 

Ganter Klára, gasztro- tanácsadóKonyhatündér leszekcikk:Konyhatündérek más szemmel

 

Kereki Krisztina, gyöngyékszerek, horgolt holmikManogyöngycikk:Október 15. a fehér bot nemzetközi világnapja(Beszélgetés Pis Mátyásné, gyakorlott kézimunkázó vak hölggyel)

 

Császár-Sallai AdriennKreatív faldekorációcikk:Interjú: Egy háromgyerekes édesanya és a praktikus gyerekszoba

 

 Votisky Petra, coach, HR szakember és pszichológus  Nők külföldönCikk: Világot látni másképp