Álmok és célok

Liebster Award vándordíjra jelölték háromszorosan is a Sikerül blogot! 2. rész
(csütörtök: pozitív látásmód – tematikus nap)

Hetekig tartott, mire rászántam magam, hogy megírjam ezt a blogbejegyzést. A legnehezebb kérdések egyike számomra, hogy milyen álmaim, céljaim vannak, amiket el szeretnék érni. Azért nehéz, mert a hétköznapok többségét elégedett emberként élem, nem érzem azt, hogy nincs valami, amit még nem értem el. Tehát ha van is álmom, van is célom, az nem azért létezik, mert még valami hiányérzetem lenne. Mik ezek? Erről is szó lesz. A Liebster Award vándordíj kapcsán válaszoltam pár kérdésre még ezen kívül ma.

A díjról

Blogszerzők adják tovább olyan bloggereknek, akiknek írásait szívesen olvassák, illetve tartalmukat értékesnek találják, s így tisztelik meg egymás munkáját. Nagy meglepetés volt számomra, hogy három levél is érkezett hozzám, hogy erre a díjra jelölték ezt a blogot. Ez igazán motiváló és bátorító! Azok, akik ezt a díjat elfogadják, a következő feltételeknek kell megfelelniük:

1. Nevezd meg, akitől kaptad és köszönd meg neki!
Hú, vajon mivel foglalkoznak, miről írnak azok a bloggerek, akik a Sikerül oldal tartalmát értékesnek találják?

2. Ismertesd a szabályokat!
Ezel a felsorolással teszek ennek eleget.

3. Válaszolj az általa feltett kérdésekre!
Vajon mire kíváncsiak? Sok a kérdés? Érdekesek?

4. Jelöld meg azokat a blogokat (5-11 blogot), akiknek továbbadod a díjat! Kíváncsi az olvasó, hogy kikre hívom fel szívesen a figyelmét?

5. Tedd fel a kérdéseidet!
Igyekszem majd olyanokat kérdezni, hogy ne kelljen pironkodniuk a jelölteknekJ!

6. Értesítsd a blogokat arról, hogy díjat kaptak tőled!
Remélem, hogy megtisztelőnek fogják érezni a jelölésemet!

Az „Útinapló” 10. részében bemutattam már azokat a blogszerzőket, akik ezt a blogot erre a díjra jelölték. A kérdéseikre viszont még nem válaszoltam. Most jöjjenek azok a kérdések és válaszok, amiket az első megkeresőtől kaptam.

Faragóné Keserű Judit kérdései, és a válaszok:

1. – Miért és mióta írod a blogod?

– Két és fél éve indítottam el. Ennek története olvasható a „sikerül” sztoriban. Kisgyermekes anyukaként az online világ remek lehetőséget ad arra, hogy folytathassam azt a szemléletformáló tevékenységet, amit a gyerekek születése előtt elkezdtem a fizikai jelenlétemmel. Előítéletek csökkentése, pozitív társadalmi folyamatok erősítése, bátorítás, motiváció!

2. – Mivel foglalkozol a blogodban? Milyen témákról írsz szívesen

– Írásaim küzdelmekről, nehézségekről szólnak, amiken már vagy túl vagyok, vagy éppen benne még, vagy rám várnak. Célom, hogy erőt, bátorítást adjak tovább az olvasónak az élethelyzeteimen keresztül. A konkrét témákról bővebben, a blogtémák menüpontban lehet olvasni.

3. – Meséld el egy álmod, célod, amit nagyon szeretnél elérni!

– Jártam már úgy, hogy megálmodtam valamit, és sokkal jobb dolog történt. Ekkor ráébredtem arra, hogy a saját képzeletem is korlátolt, mindig szélesebb a tér, ahol mozoghatnék, csak el sem merem képzelni. Úgyhogy azóta felülről kérek álmokat, mert azok mindig túlmutatnak a saját kis világomon. Hatalmasak, és a még fel nem ismert képességeim/képtelenségeim is bele vannak kalkulálva. A cél, amit kaptam, az az, hogy sikeresen szolgáljak a leendő termékeimmel, előadásaimmal, s azután az ehhez vezető út tapasztalatait is sikeresen átadjam majd a sorstársaimnak, hogy nekik is könnyebb legyen boldogulniuk. Ez egy több évtizedes terv, nagyon az elején járok, de motivál, hogy kikért és miért teszem a dolgom.

4. – Ha bárhol élhetnél a világon, hol élnél?

– Én itthon nagyon jól érzem magam, de ha az időjárást nézzük, akkor egy olyan helyen, ahol télen is tavasz van.:) Bár ott magyarul biztos kevesen beszélnek.:) Úgyhogy inkább mégis csak itthonra szavazok, Gyömrőt is szeretem!!!

5. – Milyen kávét iszol és hogyan szereted? (Írhatsz márkát, vagy tejjel, cukorral, feketén, stb.)

-Két cukor, tejszín, vagy tejszínhab, és mindig presszókávé!

A többi kérdést és választ egy következő blogbejegyzésemben olvashatja.