Milyen egy akadálymentes anyák napi műsor, vagy egy ilyen ajándék?

Bejegyzés adatai

Egy óvodai ünnepség tapasztalatai röviden
(hétfő: egészségmegőrzés – emberi kapcsolatok – tematikus nap)

Egy anyák napi ünnepség számomra sok esetben nem adta meg teljes mértékben azt az élményt, amit a szervezők szerettek volna átadni a szülőknek. Nem hibáztatok ezért senkit, célom, hogy bemutassak egy olyan példát, ami nem csupán nekem segített jobban átélni az anyaság örömét, hanem minden más anyukánakis.

A vakság miatt

A sok csilingelő hangocska közül lehetetlen volt számomra, hogy kihalljam az én kicsikéim hangját. S mivel ugye nem látok, még azt sem tudtam megállapítani, hogy egyáltalán mondta-e a gyerek azt a verset, vagy sem, énekelt-e nekem. Maradt a bizalom, hogy ő nagyon készült, és mivel nem egyedül mondta, valószínű bátran harsogta a többiekkel a szebbnél szebb sorokat.

Az ajándéktárgyak

Az ajándéktárgyak is sokszor „látványosak” voltak inkább, s itt is maradt a hit, hogy ő beletette minden szeretetét, amikor készítette nekem. Lehet olyan ajándékot készíteni ilyenkor egy kicsi gyereknek, amit a vak édesanya is láthat valamennyire? Ha igen milyet? Évekkel ezelőtt egy olyan képeslapot kaptam, amin egy virágforma volt ráöltve egy keményebb papírra. Nagyon könnyen érzékelhető volt számomra a virág.

Lehet egy műsor is olyan, amiben vakon is érzékelhető, hogy a kis ovis éppen az anyukájára néz, és neki szaval és énekel?

Az óvónők megkérték a gyerekeket, hogy álljanak anyukájukkal szembe, s úgy mondják el a verseket, és úgy énekeljenek. Én ennek köszönhetően végig hallottam a kislányom hangocskáját, mert közel volt hozzám, és bátran mondta, hiszen mindenki egyszerre szavalta a verseket, és az énekeket is közösen énekelték.

Miért szereted az anyukádat?

Nagyon meghatódtam egy különleges ajándékon. Felvételt készítettek az óvónők, megkérdeztek minden kisgyermeket, hogy miért szeretik az anyukájukat. Szilvike ezt válaszolta:
– Mert lány. 