Hangos ajándékom húsvétra

Zenés és irodalmi összeállítás húsvétra
(Kedd: tehetség plusz ember – tematikus nap)

Kedves Olvasó!

    Dzsida Jenő,
    Weöres Sándor,
    Túrmezei Erzsébet,

csak pár név, akiknek alkotásaiból is választottam ajándékokat.

9 évvel ezelőtt készítettünk a barátokkal közösen egy összeállítást húsvét alkalmából. Versek, dalok, elmélkedések hangoztak el. Élőben is előadtuk, de készítettünk belőle hangfelvételt is. Ebből az anyagból szeretnék most pár gondolatot átadni, továbbadni, plusz egy most született írást Somlainé Kiss Viktória tollából. Minden napra jut egy kis ajándék húsvét hétfőig,

FOGADJA SOK SZERETETTEL!

Mára: Somlainé Kiss Viktória, Tavaszi nagytakarítás – részlet

“Először sütött ki a nap a hosszú és jeges tél után, és azonnal láttam az ablakokon, hogy ráfér egy tisztítás és a lakásra egy nagytakarítás. Egyetlen porcikám sem kívánta, de eszembe jutott, hogy most kezdődik a böjti időszak, és valahol olvastam, hogy egy hívő testvérünk eleinte lemondásokkal töltötte el ezt az időszakot, majd rájött, hogy nem ilyet vár tőle az Isten, hanem egy olyan áldozatot, ami közelebb viszi hozzá.

Nem szenvedéssel, önsanyargatással, hanem imádsággal kezdte eltölteni a drága idejét.

Megújult lélekkel él azóta, és hálát ad. „Na, ez nekem is jó lesz!” – gondoltam. Portörlés közben ezt mondtam: „Köszönöm, Uram, hogy vannak könyveim a polcon, amelyeket olvashatok (és letörölhetem őket…)!”; porszívóztam és ezt mondtam: „Köszönöm, Uram, hogy van egy lakhelyem, ahol élhetek (és tisztán tarthatom…)”; betettem a mosást a gépbe és ezt mondtam: „Köszönöm, Uram, hogy ennyi szép ruhánk van (amelyeket kimoshatok…)”; és miközben mosogattam, ezt mondtam: „Köszönöm, Uram, hogy edényeim vannak, amelyekben finom ételeket készíthetek a családomnak (és elmosogathatom…)”!

Fogalmam sincs, hogyan történt, de sokkal hamarabb készen lettem, mint szoktam! Eszembe jutott, hogy ez már nem az első eset, amikor hálaadással számomra nehéznek tűnő dolgok áldással végződnek.

Közeleg a Húsvét, azt hiszem, a szívemben is csinálok egy nagytakarítást, és minden fárasztónak ígérkező „porolásnál” hálát adok az ott találtakért – a hibáimért is, – ahogyan azt olvastam: Remény, teljes élet a nehézségek tagadása nélkül!”

Szerdára: “Íme ez az a böjt, amely tetszik nekem”

Csütörtökre: Dzsida Jenő, Nagycsütörtök c. versének megzenésített változatát választottam.

Péntekre: ismét egy dal, a Via Dolorosa. Barátokkal együtt énekeljük a templomunkban.

Szombatra: Egy vers, mely az anyai fájdalom szemszögéből próbálja ábrázolni Jézus kereszthalálát. Weöres Sándor, Mária siralma

Vasárnapra: Szintén versek következnek, de ezeket már a dicsőség, világosság hatja át. Túrmezei Erzsébet, Hiszek a szeretetben, s A harmadik c. költeménye hangzik el. Versek a szeretetről a feltámadás fényében!

Hétfőre: Pár gondolat. Vajon a kereszt elválasztja az embereket egymástól, vagy a szeretetre hív bennünket? Elmélkedés a keresztről

Áldott ünnepet kívánok mindannyiunknak! 🙂

Számítok véleményére, a bejegyzés alatt találja a nyilvános kommentelés lehetőségét!