Egy példázat, egy tipp, ha kifogytunk a bátorító szavakból

Egy kislány korcsolyázik nagyon aranyos

Bejegyzés adatai

Példabeszédekkel sokkal hatékonyabb átadni egy, akár bátorító üzenetet is. Én nagyon szeretem őket.
Amit most hoztam, azzal olyan embereknek is segíthetünk például, akiken látjuk, hogy képesek valamire, de nem mernek belevágni.

A példázat forrása

Uzsalyné Dr. Pécsi Rita külső, új ablakban nyílikegyik könyvében található, ő gyűjtötte ki ezt a kis történetet. Saját előadásait sokszor színezi ilyen tanmesékkel. Mindig nagyon élvezem! Aki nem ismerné az ő munkásságát, röviden annyi, hogy ő egy neveléskutató, aki a Kentenich pedagógiai szemléleten külső, új ablakban nyílikkeresztül nem győzi hangsúlyozni, hogy az érzelmi intelligencia fejlesztése mennyire nélkülözhetetlen a tanításban, nevelésben. Személyesen is ismerem, mert részt vettünk – több családdal egyetemben – egy több napos programon, ahol ő segítette gyermeknevelésünket előadásaival. Ezen az alkalmon hangzott el ez az alábbi történet is. Engem nagyon megfogott. Fogadja szeretettel a kedves olvasó.

A történet

Két kisfiú egy befagyott tavacska jegén korcsolyázott. Felhős és hideg este volt, de a két kisgyerek gondtalanul játszott, míg egyszer csak az egyik nyílás megrepedt és a sötét nyílás elnyelte az egyik kisfiút. A víz nem volt ugyan mély, de a nyílás máris kezdett összezáródni. A másik kisfiú kirohant a partra, felkapta a legnagyobb követ, amit csak talált, és  visszafutott oda, ahol játszótársa eltűnt. Teljes erőből ütni kezdte a jeget és ütötte, ütötte, amíg csak össze nem törte. Akkor gyorsan megragadta barátja kezét és kihúzta a vízből. Amikor megérkeztek a tűzoltók és látták, hogy mi történt, csodálkozva kérdezték:

–         De hát mit csináltál a jéggel? Hiszen vastag és kemény, hogy voltál képes összetörni ezzel a kővel és ezekkel az apró kezekkel?

Éppen akkor lépett oda egy öregember, aki azt mondta:

–         Én tudom hogy csinálta.

–          Hogy?- faggatták őt csodálkozva. Az aggastyán így felelt:

–          Nos, senki nem volt mögötte, aki szólt volna neki, hogy te ezt úgysem tudod megcsinálni.

Tanmesék még a blogban

Egy tanmese a szenvedés értelmérőlúj ablakban nyílikHa létezne Isten, nem lenne ennyi szenvedés?új ablakban nyílikA “főszereplők” nagyobbak nálunk?új ablakban nyílik“Ének az esőben”, lelki kihívásokúj ablakban nyílik

Uzsalyné Dr. Pécsi Rita és Leona

Bizonyára van olyan tapasztalata az életből, ami a témához kapcsolódik. Bátran ossza meg gondolatait a hozzászólásoknál! Várom szeretettel!


Privát üzenet küldésekülső, új ablakban nyílikTémajavaslat küldésekülső, új ablakban nyílik
Kapcsolatfelvételúj ablakban nyílik

Kép a Egy példázat, egy tipp, ha kifogytunk a bátorító szavakból cikkhez.